Turism

CĂI DE ACCES

 

Accesul cu mijloace auto în comuna GURA TEGHII este posibil dinspre sud, din DN 10 Buzău-Braşov, în dreptul localităţii Nehoiaşu, pe drum comunal asfaltat, iar dinspre nord, din localitatea Comandău (judeţul Covasna), pe Bâsca Mică, pe drum pietruit reabilitat în cea mai mare parte în anul 2008.

Din drumurile axiale se desprind, atât pe Bâsca Mare, cât şi pe Bâsca Mică, adevărate labirinturi de drumuri forestiere care atrag pe pasionaţii de plimbări cu autoturisme de teren ori cu ATV.

ATRACŢII

 

Cei care au buna inspiraţie de a vizita comuna GURA TEGHII fac o alegere foarte bună din varii motive.

Vor fi primiţi cu ospitalitatea şi bunătatea recunoscute ale munteanului.

Pot savura produse tradiţionale, ecologice, de la vestita brânză de oi la ţuica de prune, de la păstrăvul curcubeu la fructele de pădure.

Se pot caza în casele primitoare ale localnicilor sau la cele patru pensiuni din comună.

Pot face baie în apa curată a râului, pot pescui în sezonul cald, iar iarna se pot bucura de farmecul unui anotimp de poveste.

Amatorii de drumeţii au o mulţime de opţiuni, între care vârful Penteleu este atracţia principală, accesul fiind posibil pe mai multe trasee.

Pot admira creaţii naturale de excepţii, unele dintre ele clasificate ca monumente ale naturii (Stânca lui Persescu, Piatra Corbului).

Aerul curat, cu grad zero de poluare, este un element principal în cartea de vizită a localităţii.

Cei care se îndrăgostesc de zonă pot cumpăra terenuri şi case la preţuri încă accesibile şi se pot alătura celor aproape 150 de case de vacanţă existente deja.